Znacaj bloga

Zivimo u 21. veku– veku kada se napreduje sve vecom brzinom, kada je upotreba kompjutera i unosa podataka sve veca, i kada hteli to, ili ne, postajemo zavisni od te vrste „elektonske droge“. Ranijih godina, pismenom osobom smatrao se neko ko je znao da pise, cita i racuna; za pismenost 21.veka, neophodna je informaticka i medijska pismenost.

Od obrazovnog sistema se zahteva da mora da razume i prihvati cinjenice 21. veka, da skole implementiraju pomenute vestine i programe, tj. da pripreme ucenike na svet van ucionice. Da bi se adekvatno pripremili za nastavu, ucenici moraju da dobiju znanja i vestine u okviru konteksta savremenih vestina, a prenos kao i pravilna procena ovih vestina, odredice da li ce danasnja deca biti spremna da zive, uce, rade i sluze drustvu u digitalnom okruzenju.

Vodjena cinjenicama 21.veka i njihovom neophodnoscu, resila sam da pored koriscenja e-mail-a, facebook-a, you-tube-a, surfovanja, otvorim i nalog na Blog-u, jer je to jedna od najjednostavnijih formi za unos sadrzaja. Preko Blog-a planiram da unosim zanimljiosti sa casova solfedja, tekstove, notni materijal, muzicke primere, kao i nekoliko kategorija razlicitog sadrzaja: o solfedju, kako vezbati solfedjo, zanimljivosti, video zapisi, notni materijal, testovi. Planiram da sav materijal preporucim pre svega kolegama, ucenicama i prijateljima, sa zeljom za sto boljim saznanjem i cinjenicama vezanim za solfedjo, kao i njegovim usavrsavanjem kroz ucenje, igru i zabavu u elektronskom svetu van ucionice, svetu gde se provodi sve vise vremena.

Elvin Tofler“ Nepismena osoba 21. veka nece biti ona koja ne moze da cita i pise, vec ona koja ne moze da uci, da se oduci i ponovo nauci. Oni koji mogu da se oduce i ponovo nauce su lideri sutrasnjice.“

Advertisements
  1. Nema komentara.
  1. No trackbacks yet.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: